Sådan kommer du dig over en skiskade

Sådan kommer du dig over en skiskade

november 7, 2016 0 Af Ski-xtreme

Skisport er fantastisk, og derfor tager mange danske familier også troligt afsted på skiferie år efter år. Desværre er der også en bagside af medaljen, for skisport er farligt, og man kan komme til skade. Derfor er det vigtigt at vide, hvordan du bedst kommer dig over en skiskade, så du hurtigt kan vende tilbage til dit almindelige liv igen.

 

Søg læge

Hvis du er kommet til skade på en skiferie, bør du straks søge læge. Det bedste er at søge øjeblikkeligt, hvilket betyder, at du bør finde en læge nær skiresortet. Det sikrer hurtig og optimal behandling, som i sidste ende kan bidrage til, at du hurtigere kommer på benene og ikke får varige men.

Oplever du stadig gener eller smerter derhjemme, bør du også søge egen læge. I værste fald kan skaden være værre end først antaget, og det er vigtigt at få den rigtige behandling. Eventuelt kan lægen også henvise dig til andre professionelle behandlere – eventuelt en fysioterapeut eller lignende.

 

Masser af hvile

Mange skader er det svært for lægen at gøre så meget ved lige nu og her. Derfor er de bedste råd smertelindring og så masser af hvile. Det kræver tålmodighed at komme sig over en skiskade, for kroppen heler i sit eget tempo. Dette kan betyde, at du er sengeliggende i en kortere eller længere periode.

Hvis du er kommet til skade med ryggen, er det særdeles vigtigt at du får den rigtige støtte, når du ligger i sengen. Mange danskere ligger i seng, der enten er alt for dårlig eller ikke passer korrekt til deres behov. Dette kan i længden give slemme rygproblemer. Hvis du er kommet til skade med ryggen, er den allerede svækket. Derfor bør du forsøge at undgå at belaste den yderligere. Hvis du døjer med ryggen, så find en god springmadras her. Det kan gøre underværker for dit helbred og spare dig for mange smerter.

 

Spørg om hjælp

Det er trælst at være sengebundet, når uheldet har været ude, og det er aldrig rart at være afhængig andres hjælp. Hvis du er kommet til skade, bør du dog være klar til at spørge om hjælp med opgaver, som du ikke kan klare.

For megen belastning kan forlænge skaden og i værste fald ligefrem forværre den. Du kan spare dig selv og dine pårørende for meget smerte og besvær ved at spørge om hjælp. Det eneste de ønsker til gengæld er trods alt din påskønnelse.

 

Forsigtig aktivitet

Når du begynder at få det bedre, er det også tid at komme på benene igen. Start forsigtigt ud og vær opmærksom på din krops signaler. Det kan godt ske, at det går lidt langsommere, en du kunne ønske. Skisport er herligt, men risikoen for skader er desværre til stede. Det vigtigste er bare, at skaden kun bliver en midlertidig gene, og at du kan komme afsted på skiferie igen. Derfor må du heller ikke overbelaste dig selv efter en skade. Forsigtig genoptræning er nøgleordet, og så kan du komme ud på pisterne igen året efter.