Skal du på skitur? Sådan pakker du kufferten!

Skal du på skitur? Sådan pakker du kufferten!

november 14, 2016 0 Af Ski-xtreme

Går du og overvejer at tage på skiferie i årets vintermåneder, er det vigtigt at huske og pakke de vigtigste ting ned. Det kan være svært at købe de glemte ting og sager, når man er ankommet til skisportsstedet. Det er derfor vigtigt at huske det hele fra starten.

Skijakke og Skibukser

Først og fremmest er det vigtigt, at huske overtøjet når skikufferten pakkes. Det er utrolig ærgerligt at ankomme til skisportsstedet uden en skijakke eller overtræksbukser for så at skulle fryse sig igennem ferien. Der er forskel på jakker, og det kan i den forbindelse være hensigtsmæssigt, at købe en regulær skijakke til ferien. Skijakker er forholdsvis tynde, men er stadig varme og vindtætte. Denne kombination giver de bedste forudsætninger for en god tur på skibakken, hvor man både holder varmen, men giver samtidig mulighed for at bevæge sig.

Slip for sol og sne i øjnene med skibriller

Det er en god ide, at huske og pakke skibrillerne ned i tasken, når turen går på skiferie. Det kan være nogle lange dage på pisterne, hvis det sner og man derved får sneen i øjnene hele vejen ned af bakken. Det samme er tilfældet, hvis solen skinner højt på himmelen. Sneen forstærker nemlig det skarpe lys, og man kan derfor risikere at være blændet hele vejen ned af bakken, hvis ikke man husker nogle skibriller med styrke i.

En varm hue

Det er vigtigt at holde hovedet, samt ørene varme på skituren. Der er ikke noget, der kan ødelægge ferien mere end en omgang mellemørebetændelse, fordi man har fået iskold træk i ørene på vej ned af pisterne. Det kan derfor anbefales at få strikket en god og varm hue til formålet, så man derved får det bedste ud af ferien uden sygdom.

Mange store skisportsstjerner vægter dette højt, og optræder ofte med farverige strikkede huer, når de står og venter mellem nedkørslerne. På kukuk.dk er det muligt at finde en masse inspiration til farve, og garnvalg til den hjemmelavede ski-hue

Hold varmen med skiundertøj

Varme er en af de vigtigste faktorer på skituren. Selvom man får varmen af at løbe på ski, er det vigtigt ikke at blive nedkølet i tiden mellem nedkørslerne. Varmt skiundertøj hjælper både på varmen, men hjælper også på at transportere fugten væk fra huden. Find derfor noget varmt skiundertøj frem, når der skal pakkes kuffert til skiferien.

Rejseforsikring

Der er mange skader forbundet med at tage på skiferie. Skiferie er en aktiv ferien, hvor der ofte er fart på. Det er derfor utrolig vigtigt at have styr på sin rejseforsikring, inden man tager afsted på skiferie. Hvis uheldet er ude, er det vigtigt at man kan få den nødvendige hjælp uden at blive ruineret af det. Find derfor ud af hvad din rejseforsikring dækker, og husk rejseforsikringskortet eller policenummeret inden skiferien starter.