3 gode råd til offpisten

3 gode råd til offpisten

april 4, 2017 0 Af Ski-xtreme

Alle kan dyrke offpist-skiløb, men det er nødvendigt at være forberedt. Skiløb bliver ikke sjovere eller mere tilfredsstillende end i offpisten. Derfor har vi samlet tre råd til dig, som gerne vil begynde at dyrke offpist-skiløb.

Vær på vagt

Det er ikke ufarligt at køre i offpisten, så det handler om altid at være på vagt. Du må aldrig køre alene, så sørg for altid at være opmærksom på, hvor din partner er henne. I må aldrig komme så langt væk, at I ikke kan hjælp hinanden, hvis noget skulle gå galt.

Det er desuden vigtigt, at dig og din partner løbende kommunikere undervejs.

Kend faresignalerne

Laviner er en risiko, når man kører i offpiste. Derfor er det vigtigt, at du kender faresignalerne for laviner. Laviner forekommer oftest efter temperaturstigninger eller større snefald. Oftest kan man høre lyde fra snelaget før en lavine, så du bør ikke høre musik, når du kører i offpisten.

Du bør desuden også tjekke, om der er varsler om laviner i området, før du tager afsted.

Hav udstyret i orden

Som tidligere nævnt er det ikke ufarligt at køre i offpisten. Derfor bør du sørge for at medbringe et telt, lavineudstyr og have 100% tjek på, hvordan det skal bruges.

Som udgangspunkt bør du minimum have en skovl, sonde og en beeper med dig. Din partner bør desuden også have samme udstyr med. Det nytter ikke noget, at kun én af jer bærer lavineudstyr, da I kan blive adskilt i en nødsituation.