Det bedste skiundertøj til børnene

Det bedste skiundertøj til børnene

marts 6, 2017 0 Af Ski-xtreme

Dine børn fortjener kun gode oplevelser på skiferien, og derfor er det også vigtigt, at de bliver holdt tørre og varme, når de er ude på pisterne. Det rigtige skiundertøj er et vigtigt element, hvis de skal kunne holde varmen, men hvordan vælger man det bedste skiundertøj til de mindste?

Materialevalg til skiundertøj

Når det kommer til skiundertøj, bør du aldrig vælge bomuld. Bomuld har nemlig en tendens til at suge sved og fugt i stedet for at transportere det væk fra kroppen. Dermed kan man nemt komme til at føle sig klam og kold. I stedet kan det være en god idé at gå efter uld, når du skal vælge skiundertøj til børnene. Uld er et prisvenligt og godt valg til skiundertøj. Du bør dog være opmærksom på at skaffe moderne, ikke-kradsende uld, så den sarte barnehud ikke bliver generet.

Alternativet til uld kan være syntetisk stof. Her kan der være store prisforskelle og kvaliteten på undertøjet hænger oftest sammen med prisen.

 

Den bedste pasform

En tommelfingerregel er, at skiundertøj skal sidde så tæt som muligt, uden at det virker ubehageligt eller hæmmende.

Du bør derfor gå efter skiundertøj, som har en god pasform. Det sikrer at undertøjet kan kropsnært, hvilket betyder, at det bedre kan transportere sved væk fra kroppen. Når du køber skiundertøj til de mindste, bør det derfor ikke været noget ”som de kan vokse i”. Det skal helst passe fra starten.

Det meste skiundertøj i dag har stretch-egenskaber, hvilket betyder, at det tilpasser sig kroppen. Derfor kan der også være plads til at vokse en smule i tøjet, men der er ingen garanti for, at skiundertøjet kan holde til flere sæsoner.

 

Hvor mange penge bør jeg bruge?

Du kan ikke vælge de billigste muligheder, hvis du vil have godt skiundertøj til dine børn. Uldundertøj er fremragende, men bliver det for billigt, kan det have en tendens til at kradse. Ligeledes kan kvaliteten ved syntetisk stof være for lav, hvis du går efter det billigste.