Billigt vs. dyrt skiudstyr

Billigt vs. dyrt skiudstyr

marts 31, 2017 0 Af Ski-xtreme

Det kan være en jungle at finde rundt i det store udvalg af skiudstyr, som der er på markedet, men én ting er sikkert. Godt skiudstyr gør ferien sjovere. Derfor har vi samlet en liste over det skiudstyr, som du får brug for og lavet en guide til at vejlede dig om sammenhænget mellem pris og kvalitet.

Dine ski

Ski hører til blandt det dyreste skiudstyr, hvis du vil have den bedste kvalitet. Derfor anbefaler vi, at du ikke investerer i ski, før du er helt sikker på, hvilke typer ski, som passer til dig. De fleste erfarne skiløbere har flere forskellige typer ski med på ferien, så de kan skifte efter behov.

I dag findes der både “park ski”, “all mountain ski” og “off-piste ski”. Der er et klart sammenhæng mellem pris og kvalitet, men ingen af disse typer ski er entydigt gode eller dårlige. Det afhænger helt af dine behov.

Dine skistøvler

De fleste begyndere undervurderer vigtigheden af gode skistøvler, men dette er ikke et område, hvor du skal spare. Der er klart sammenhæng mellem pris og kvalitet på skistøvler, og du bør ikke vælge blandt de billigste på markedet.

Sørg for at prøve dine støvler grundigt i en forretning. De skal sidde godt tæt på foden, men må ikke nappe eller klemme.

 

Din skihjelm

Det vigtigste på skiferien er en hjelm til at beskytte hovedet. Hvis du skal købe en skihjelm, kan det være en rigtig god idé at kigge nærmere på nogle brugertests. Flere undersøgelser har vist, at der ikke nødvendigvis er sammenhæng mellem pris og kvalitet. I flere tilfælde har den billigste skihjelm været den bedste, men det betyder langtfra, at du bare skal købe den billigste.

Dine ski goggles

Ski goggles er uundværlige på pisterne. Priserne kan imidlertid variere rigtig meget. Du bør dog være opmærksom på, at et par ski googles i acceptabel kvalitet koster fra 600 kroner og opefter. Med andre ord skal du ikke købe et par af de billigste, da kvaliteten næsten med garanti er for ringe.