Næring og snacks til en aktiv skiferie

Næring og snacks til en aktiv skiferie

oktober 16, 2018 0 Af Ski-xtreme

På en aktiv ferie skal der næring i kroppen, ellers bliver den udmattet. Så hvad end du er aktiv i ekstrem varme eller kulde, skal sørge for at få ordentlig energi gennem din kost. Her kan du læse om fornuftige og nærende snacks til skijakkens inderlomme, så du aldrig går sukkerkold på pisten.

Den helt store morgenmadsbuffet

Mange forbinder måske den store fedtede morgenmadsbuffet med ferieresort og charterferie, men faktisk er denne slags morgenmad bedre egnet til dig der tager på skiferie.

Morgenmad spiller nemlig en vigtig rolle, når du skal være aktiv på skibakken hele dagen lang. Her er det ikke nok med en halv bolle med smør, eller et stykke frugt og en kop kaffe. Dine muskler, ben, core og arme skal arbejde dagen lang, og derfor har den brug for energi til hele dagen.

På skiferien kan du derfor med god samvittighed gå amok i bacon, pølser, brød, æg, pandekager, kaffe og hvad der nu ellers hører til den ideelle morgenmad for dig. Denne type morgenmad er nemlig fyldt med energi, som du nemt vil forbrænde på en lang og aktiv dag.

Vand skal der til

Også væske i massevis er noget der ofte forbindes med ferierne sydpå, hvor varmen hurtigt kan slå os ud. Men på skituren er væske faktisk også utroligt vigtigt, fordi man bevæger sig meget og sveder en del under den tykke og varme skidragt. Når det samtidig er koldt i luften, så glemmer man behovet for væske, og så kan det let gå galt.

Du kan sagtens have en vandflaske eller en sammenklappelig flad vandflaske i tasken eller yderlommen. Tilføjer du lidt salt, så binder væsken også meget lettere, når den kommer ned i maven.

En snack i ærmet eller to

Endnu en ting du kan have i inderlommen, når du fører dig frem på den sorte piste, er snacks. Når man som skiløber bevæger sig så meget, som man gør, men aldrig rigtig er i nærheden af et køleskab eller andre civiliserede hjælpemidler, så kan man hurtigt glemme sine mellemmåltider.

Du bestemmer faktisk selv, hvad du skal have med dig. Men en pose nødder, et par myslibarer eller energibarer, er nemt at have i inderlommen. På den måde kan du nemt stille den værste sult, når du sidder i liften på vej op til endnu en tur ned af den store bakke.

Forbered dig med proteiner og kosttilskud

Pre workout er et udtryk, som også er relevant, når man står på ski. I fitnessverdenen er det blevet populært med det såkaldte pre workoutpulver, som du kan tilføje din proteinshake og herved opnå en fornyet og vild energi til din træning.

Klik her, hvis du vil se et stort og varieret udvalg af pre workout produkter til din skitur. Med det rette tilskud, kan du nemlig hurtigt komme op i gear og gang i de stive vinterben, så du får mest ud af samtlige af dine feriedage på skituren.