Tips til køb af skitøjet

Tips til køb af skitøjet

marts 8, 2017 0 Af Ski-xtreme

Hvis du først er blevet bidt af skiløb for alvor, så går der ikke længe, før du vælger at købe dit eget skitøj, så du har udstyret i orden til kommende rejser. Derfor har vi samlet de bedste tips til dig, når du skal ud at købe skitøj. Der er nemlig nogle tricks, som er gode at kende.

Vælg de rigtige materialer

Materialevalget er særdeles vigtigt, når det gælder skitøj. Du må eksempelvis aldrig vælge tøj i bomuld – heller ikke selvom det virker blødt og behageligt.

Bomuld er ganske enkelt ikke et materiale, som egner til vintersport. Det skyldes, at bomuld har en tendens til at suge sved og fugt til sig og samtidig tørrer meget langsomt. I stedet bør du går efter skitøj i kunststoffer som eksempelvis polyester, polyamid, nylon eller elastan. Uld er også et udmærket valg til eksempelvis skiundertøjet, da det er varmt og behageligt.

 

Gå ikke ned på kvaliteten

Når du køber skitøj, bør du ikke gå på kompromis med kvaliteten. Især når det gælder kunstoffer, kan der være enorme forskelle i kvalitet. Med skitøj hænger pris og kvalitet ofte sammen, så hvis du vil have godt tøj, skal du også være parat til at ofre penge på det.

Vil du gerne købe dit skitøj billigere, kan du overveje at besøge forretningerne omkring skolernes vinterferie, hvor der typisk er udsalg på skitøj. Alternativt er der også penge at spare ved at vælge sidste års modeller.

Vælg farverigt tøj

Det kan være en rigtig god idé at vælge det farverige skitøj, når du står i forretningen, og det er der to grunde til.

For det første bliver det meget nemmere for de andre skiløbere at se dig, når du er ude på pisterne. Det mindsker risikoen for uheld ved sammenstød. Det er især en god idé til mindre børn, som nemmest kommer til skade, hvis en voksen støder ind i dem.

For det andet bliver du også mere synlig i nødsituationer. Eksempelvis hvis du har været på langrend og er foret vild. Med farverigt tøj vil det være nemmere for eventuelle eftersøgningshold at finde dig.