Tips til kør-selv ferien

Tips til kør-selv ferien

juni 19, 2017 0 Af Ski-xtreme

Selvom den danske sommer er ved at komme i omdrejninger og folk snakker om sol og palmer, så er det stadigvæk muligt at stå på ski om sommeren. Der er mange steder i Europa hvor der stadig er rigeligt med sne til at du sagtens kan tage på en sommerskitur.

Mange vælger selv at bruge tid på at køre hen til feriedestinationer, da der er større grader af frihed så man ikke er bundet af bestemte tider eller datoer man skal afsted på. Der er med andre ord rigtige gode muligheder for at ramme den perfekt planlægning med kør-selv ferien. Her kommer nogle anvendelige tips, så du kan få den perfekte kør-selv tur og sommerskitur.

Underholdning

En køretur rundt i Europa tager tid og kan føles uendelig lang, selvom man er i fremragende selskab med sin familie eller venner. Derfor er det til alles fordel at have noget god underholdning med på turen. Det kan sprede godt humør, hvilket er vigtig når man skal være sammen de næste mange dage. Med et væld af muligheder kan det være svært at finde hoved og hale i hvad man skal foretage sig af underholdning.

En mulighed er at udnytte de digitale tjenester der findes. Med Netflix og HBO Nordic og et internationalt roaming abonnement, er det ingen sag af at se en film på ens iPad eller tablet. Og i dag er det muligt at få nakkestøtter med skærm til bilen, så de mindste også kan blive underholdt uden at forstyrre andre.  Der findes også utrolige mange apps der kan være underholdende, alt fra klassiske til udfordrende spil.

Hvis man derimod gerne vil være lidt old school, så er kort- og brætspil vejen frem. Med et sæt kort eller et brætspil er der adskillige muligheder for at slå tiden ihjel på køreturen. Og de fylder heller ikke så meget i bilen. Og det kan også fungere efter man er kommet frem til sin destination. Kort- og brætspil er en vidunderlig måde at bruge tid med sine venner på. Med et spil kort eller et hurtigt brætspil kan aftenerne hurtigt emme af glæde og hygge, hvilket kan gøre en hvilket som helst ferie god. Mange spil er desuden også utrolige nemt at have med sig. Man kan hurtigt tag et quiz spil med i jakkelommen og slå tiden ihjel efter man har været er ude på løjperne – eller måske sidder man fast i liften og vil gerne udfordre sine venner på paratviden.

Udstyr

Hvis man vælger at tage på en sommerskitur, er det vigtig man tjekker sit udstyr inden man triller afsted mod destinationen. Selvom det selvfølgelig handler mere om manden fremfor udstyret – så er det er rart at udstyret er i orden inden man begiver sig ud på den lange køretur. Det vil være trods alt være rigtig ærgerligt, hvis udstyret ikke er i orden når man ankommer til skistedet. Så tjek dit udstyr godt efter og få et overblik over de ting du skal pakke. Hvis du mangler noget skal du ikke fortvivle. Det er nemt at få alt i skiudstyr, også om sommeren.

Planlæg

Selvom spontanitet er vigtig på en ferie, så er det en god idé at planlægge køreturen. Ellers kan det hurtig gå op i hat og briller. For det første er det vigtig at få styr på ruten. Find ud af hvordan du nemmest kommer frem til din destination, så man ikke lander lige oveni vejarbejde eller havner på den forkerte side af bjerget – hvor der ikke er opkørsel til skistedet. Desuden er det en god idé at lave en tidsplan. Find ud hvornår man gerne vil tage af sted. Skal der køres tidligt om morgen eller sent om aftenen. Hvis du endnu ikke har et kørekort til kør-selv ferien så kan du tage det her.

Så find svigermorboksen frem, find noget god underholdning, få pakket dit udstyr, få planlagt turen og nyd sommeren med at stå på ski.