Vær forsigtige når du går offpiste

Vær forsigtige når du går offpiste

april 4, 2017 0 Af Ski-xtreme

De senere år der det blevet meget populært at dyrke offpiste skiløb. Det vil sige skiløb væk fra pisterne, gerne i meget dyb sne. Det er noget der tiltaler mange skiløbere, følelsen af at stå på ski et sted, hvor andre ikke har været endnu. Hvor sneen er uberørt og så smuk og hvid. Det er næsten som et blankt kanvas, der bare venter på en pensel.

Det er dog ikke noget man uden videre skal kaste sig ud i, selv ikke for rutinerede skiløbere.  Der er forskellige ting man skal være yderst opmærksom på og som adskiller sig markant fra almindeligt piste løb.

 

Pas på dit selv

Det allerfarligste ved offpiste skiløb er naturligvis den øge risiko for laviner. Laviner opdeles i fem forskellige trin, hvor fem er den farligste. Du kan læse meget mere om disse fem trin online og være bedst muligt forberedt.

Hvis du føler at du er i tvivl, så er det altid bedre helt at lade være med at løbe i området, men i stedet holde dig til de kendte, sikre pister. Det kan måske betyde at du går glip af et eventyr, men omvendt kan det også redde dit liv. Laviner er ikke til at spøge med.

 

Den rigtige teknik til offpisten

Når du løber på ski offpiste, så er det vigtigt, at du bruger den rigtige teknik for at undgå skader. Kør altid med samlede ski, så du får den bedste mulige bæreflade. Desuden skal du ikke skære i svingene, men i stedet lave små hop fra side til side. Det gør at du ikke pludselig falder og sidder fast i sneen. Den dybe sne giver en vis modstand for skiene, så sørg ofr at have en del fart på, før du begynder på dine sving.

 

Hav det sjovt

Offpiste skiløb kan være helt utroligt spændende, men det skal gøres med forsigtighed. Vis respekt for de farer, der lurer og du kan have en oplevelse for livet.